Recepty
Podkategorie
.png?vid=1&tid=1028&r=C)
Nadívaná krůta
Suroviny 4 kg krůta300 g špek (slanina)4 lžíce majonéza2 lžíce kořenící směsi RubSůlPepř4 ks vejceMuškátový oříšek6 ks rohlík (ne čerstvé, ideálně včerejší)400ml až 500ml mlékoHrst petržel Recept:Slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Do mísy také přidáme nakrájené včerejší rohlíky. Nasekáme si velkou hrst petrželky a přidáme k rohlíkům a slanině. Do misky…

Bramboráky
Suroviny Suroviny na 4 porce:sůl, pepřoříšek másla1 kávová lžička čerstvé majoránky1 polévková lžíce sušené majoránky1 kávová lžička kmínusádlo na opékání2ks mrkve7 stroužků česneku, 200g uzeného paprikového boku, 100g olomouckých tvarůžků, 1 ks červené cibule, 1/2 hlávkového bílého zelí, 500g brambor, 2dcl piva, 2dcl smetany 33%, 2-3 vejce, 1 lžíce oleje, 5-6 lžic hladké mouky,…

Svatomartinská husa
Suroviny Suroviny na husu:husa, jablka, pomeranč, kmín, sůl, pepř, citrón, cukr, pečený česnek, rozmarýn, tymián, cibule, pomerančová šťáva Suroviny na červené zelí:červené hlávkové zelí, cibule, sůl, kmín, citrón, červené víno, cukr Suroviny na omáčku:cibule, kořenová zelenina, pečený česnek, sůl, citrón, cukr, vývar, červené víno,…
.png?vid=1&tid=1028&r=C)
Buřtguláš
Suroviny SůlPepř3ks cibulePaprika mletá PLRajský protlak PLMajoránka sušená PLMajoránka čerstváKmín drcený 1/2 PL5 ks špekáčky ( buřty )Sádlo PLChili 1/2 PLČesnek drcený 1/2 PL, 3ks brambory, Vývar ChlébRecept:Jako první si dáme zvlášť vařit brambory do osolené vody, aby nám nebraly chuť buřtguláše. Do kastrolu si dáme lžíci sádla a opečeme oloupané buřty pokrájené na půl…

Francouzské brambory s uzeným masem
Suroviny Vařené brambory 1,5kgŠpek nebo anglická slanina 200gSůlUzené maso 500gVejce 8ksSmetana 31% 200mlEidam 300gSádlo 6plCibule 3ksMajoránka 1plKyselá okurkaRecept:Začneme tím, že si uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupeme. Potom nakrájíme cibuli, do pánve si dáme sádlo, přihodíme cibuli a začneme pomalu restovat. K cibuli přidáme na kostičky…
.png?vid=1&tid=1028&r=C)
Čočková polévka
Suroviny Mrkev 2ksCeler 1/2Petržel kořenová 1ks (větší)Bobkový listCibule 4ksKlobása 4ksUzené maso 500gPlocholistá petrželČočka 1 baleníSádlo 1plSůl, Pepř, Vinný ocet 1- 1,5pl ,Česnek 2pl Hovězí vývar, Máslová jíškaRecept:Do hrnce si přidáme sádlo a začneme opékat nakrájenou cibuli. Nakrájíme si uzené maso a klobásy. K opečené cibuli přidáme klobásu s uzeným…
.png?vid=1&tid=1028&r=C)
Jelení guláš na červeném víně
Suroviny Jelení krk 1-1,5 kgCibule 3-5ksSůl Tymián 3 větvičkyRozmarýn 1 větvičkaBadyán 3ksNové koření 7ksBobkový list 3ksPepř 8ksJalovec 6ksPaprika mletá 1pl, Anglická slanina 50g, Chléb podle potřeby, Sádlo1pl, Česnek 1pl, Červené víno 2dl, Rajský protlak 1pl, Vývar hovězí podle potřebyRecept:Nejprve si do menšího kastrůlku dáme všechno koření, které svaříme. Do hrnce…

Karbanátky
Suroviny Mleté vepřové maso 1kgSůl, Pepř, MajoránkaVejce 2-3ksCibule 1-2ks1pl Anglická slanina100g Česnek 1 rohlík namočený v mléceStrouhankaBramborySmetana1-2dl SádloOkurky Recept:Na pánvi si rozehřejeme sádlo a přidáme nasekanou cibuli. Anglickou slaninu si nakrájíme(nebo nastrouháme jako já) a přihodíme k cibuli. Když je vše společně opečené dáme to…

Vepřové se špenátem
Suroviny Vepřové maso na kmíně :1kg vepřová plec 3ks cibule 4 sroužky česneku kmín, třtinový cukr, sůl, pepř vývar podle potřeby hladká mouka špek 50 -100g rajský protlak 1,5pl oříšek másla sádloKnedlík: rohlíky 250g vejce 2ks mléko 1-2dl hrubá mouka 50g petržel hrst muškátový oříšek špetka soliŠpenát: špenát balení cibule mléko sůl mletý česnek 2x vejce oříšek…

Zelňačka
Suroviny 3 cibule1l vývar200 ml 31%smetana1 pl uzená paprika1/2 citrón1/2 pl kmín2 pl cukr2 pl drcený česnek2 pl rajčatový protlakhladká mouka podle potřebysádlo 500-750gkysané zelísůl, pepř, 3 pl sladká paprika, brambory 300g, uzený bůček, 3 ks klobása, petrželka, zakysaná smetana, přepuštěné máslo, chleba Recept:Do hrnce si dáme sádlo a přidáme nasekanou cibuli a…

Recept - Hovězí v mrkvi
Suroviny Hovězí maso 1-1,5kg Mrkev 4ksCibule 2-3 ks dle velikostiPomeranč 2ksCitron 1/2 ksMáslooříšekPřepuštěné másloSůlCukrBramboryVývar ( dle potřeby) Recept:Maso si nakrájíme na kostky a na přepuštěném másle opečeme. Když máme maso zatažené tak ho osolíme a opepříme. Maso vyndáme z pánve a začneme opékat nasekanou cibuli. Do základu přidáme šťávu z citrónu a…

Gulášová polévka od Ornyho
Suroviny Hovězí maso 500gSádlo 2-3 pl Cibule 4-5ksPaprika 1pl, SůlMrkev 1-2Celer 1/3Petržel 1-2Brambory 2-4 podle velikostiRajsky protlak 1plBobkový listČesnek 1 plChilli podle chutiVývarMajoránka 1pl, Kmín1/2 pl, Plocholistá petržel Recept:Do hrnce si dáme sádlo a začneme opékat nasekanou cibuli. Do hrnce přidáme kmín, nakrájené maso, které si důkladně orestujeme.…

Recept - pečený bůček trochu jinak
SurovinyVepřový bůčekTřtinový cukrSušená cibuleSušený česnekSůl, PepřLimetkaJavorový sirupMásloSkořice Salát: Červené hlávkové zelíTvarohOlivový olej, Sušený koriandrJarní cibulka, Habanero Recept:Vepřový bok (+- 1,5kg bez kosti a kůže) rozřízneme a uděláme z něj “plátno”, abychom mohli zabalit roládu. Teď si připravíme skořicovou směs na bůček. Do misky…

Recept - Španělský ptáček v burgeru
Suroviny- housky- mletý hovězí krk (80% hovězí maso a 20% tuk - slanina nebo špek)- 2ks středně velké cibule- špek- anglická slanina- salám- vejce- hořčice- kyselá okurka- sůl, pepř, cukr- rukola- přepuštěné máslo- Demi glace- majonéza Recept:Do pánve dáme nakrájenou cibuli spolu s přepuštěným máslem, přidáme pepř a sůl a opečeme ji do tmava. Než cibule…

Grilovaná vepřová lopatka s liškovým krupetem
Suroviny na 3 až 4 porce2× vepřová lopatka - 1 polévková lžíce přepuštěného másla - 1 oříšek klasického másla - 1ks cibule - 1 dcl bílého vína - 1 větvička rozmarýnu - 1 větvička tymiánu - 100-150g lišek - 200ml smetany 33% - 300-400g krup - 1 kávou lžičku česnekové pasty - 1 hrst plocholisté petržele - výhonky z ředkvičky - sůl - pepř Recept:Maso osolíme a opepříme z obou dvou…

Vepřový steak Tom a Jerry se smetanovou…
Suroviny - 1,5 kg vepřový steak Tom a Jerry (průřezový steak ze zadní vepřové čtvrtě)-1/2 hlávky kapusty- sůl, pepř- pancetta +- 150g- 150 g 15ti% zakysané smetany- olivový olej- 1 ks střední cibule- přepuštěné máslo- jablečný ocet- 1 ks limetky- 3 lžíce třtinového cukru-1 lžíce rozemletého česneku s olejem Recept:Maso osolíme a opepříme z obou dvou stran dle chuti…

Trhané vepřové maso připravené metodou Sous…
Kdo by neměl rád křehké, trhané vepřové maso! Je tak lahodné, když se rozplývá na jazyku. Připravit ho ale v domácích podmínkách není úplně jednoduché a vyžaduje to spoustu času na dlouhé pomalé pečení i 24hodin. Nyní pomocí metody Sous Vide ho můžete mít kdykoliv si na něj vzpomenete. Pokud vám zbude, lze ho skvěle zužitkovat do různých toustů či bagetek na svačinku.

Kuřecí křidélka Sous-Vide se třemi druhy…
Ideální recept na letní párty, kdy se vám sejdou hosté, kde každý má jinou chuť. Někdo to rád pálivé jiný nasládlé. Jak jim všem vyhovět a užít si to? Připravte se na to předem pomocí metody Sous Vide. Kuřecí křidélka připravíte do malých balíčků s různými druhy marinády a když přijdou hosté už je jen hodíte na minutku na gril a budete si společně užívat letní pohodu u stolu.

RECEPT - Vlastnoručně uzený losos na grilu…
Není mnoho jídel, která milují všichni bez rozdílu. Uzený losos jistě patří mezi delikatesy, které zbožňuje každý z nás. V tomto receptu vám ukážeme jak si ho můžete připravit jednoduše doma sami na svém EGG grilu.

Kuřecí prsa na tymiánu metodou Sous Vide
Tento recept je zcela jednoduchý a vhodný i pro úplné začátečníky. Můžete se na něm krásně přesvědčit jak chutná rozdíl mezi kuřecími prsy grilovanými v troubě či na grilu a připravenými metodou Sous Vide. Nemusíte se bát, že se vaše kuřecí prsíčka vysuší a pozbudou tak veškerou chuť a šťavnatost.

Recept - Vepřová líčka v Bigg Green Egg
Využijte dokonalého vaření ve svém Bigg Green Egg a udělejte si tento skvělý pokrm, který se výborně hodí na podzimní sychravé dny. Je lehký, přitom vás krásně zahřeje a zasytí.

Recept žebra na grilu - americké BBQ pro…
Klasické americké BBQ! Dopřejte svým přátelům tento zážitek, jde to snadno a zvládne to opravdu každý.

Recept - Pomalu pečené kuře v kouři
Trpělivost je ctnost, zvláště když děláte skvělé BBQ. Uzená vůně dřevitého kouře pronikne masem v průběhu několika hodin pomalého, nepřímého ohně, čímž se vyvine plná strukturovaná chuť. Použití udících lupínků promění obyčejné jídlo na luxusní pochoutku, na kterou stojí za to si počkat.

Flank steak v marinádě
Flank steak pochází ze spodní části hovězího pupku. Maso je vhodné na pečení ideálně vcelku, a poté se krájí ostrým nožem v šikmém úhlu na tenké plátky. Flank steak obsahuje vyšší podíl vláken a maso je o něco tužší, proto musí být vyzrálé.

Recept - zelenina na grilu
Aby vaše grilované maso mělo na talíři barevnou přílohu, aby hosté, kteří maso nemusí, byli spokojení, aby vaše pokrmy byly pestřejší. To vše jsou rozhodně důvody proč se nevyhýbat grilované zelenině a naučit se ji správně využít.

Grilované krevety ve slanině s česnekovým…
Recept - Grilované krevety ve slanině s česnekovým máslem

Jednoduché domácí dipy, které osvěží vaše…
V tomto článku vám chceme nabídnout pár tipů na několik jednoduchých domácích omáček, které se budou skvěle hodit k vašim grilovaným pokrmům.

Recept - Grilované papriky plněné masem a…
Pokud vám zbylo maso z předešlého grilování nebo pečení doma, toto je velmi chutný a jednoduchý způsob jak ho spotřebovat. Až budete kupovat papriku, zkuste vybrat ty, které jsou velikostně podobné, aby se stejnoměrně grilovaly.

Recept - Kuře na grilu na zelenině
Kuře křupavé navenek a šťavnaté uvnitř na výborné zelenině přímo z grilu.

Recept - Vepřová panenka ve slanince
Skvělý recept, který zaručuje, že vepřová panenka bude chuťově výborná a nevysušená.