Pepper Field fermentovaný pepř: President 40 g
Fermentovaný pepř se hodí k masu, na omáčky či do pesta. Můžete jej ovšem nasypat k jakémukoliv jídlu jako finální tečku, protože není tak silný, jako je lyofilizovaný Kampotský pepř či zelený…
Náš nejoblíbenější tip na takovou jednoduchou omáčku, která je vhodná pro všechny příležitosti a pokrmy (snad kromě případných následných intimních chvilek) je klasický česnekovo-jogurtový dip. Je velice jednoduchý na přípravu i nákup ingrediencí.
Jogurtovo-česnekový dip:
Ingredience:
1 kelímek kvalitního bílého jogurtu
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
3-4 stroužky česneku (záleží na vaší chuti a velikosti stroužků)
Sůl, čerstvě namletý pepř
Postup:
Smíchejte jogurt a zakysanou smetanu a s olivovým olejem. Přidejte prolisované stroužky česneku, utřené se solí. Vše utřete dohladka. Na závěr ještě dosolit a opepřit čestvě namletým pepřem. Můžete přidat i jemně nasekané čestvé bylinky dle chuti a možností. Ideálně se hodí pažitka, máta, jemně nasekaný rozmarýn či tymián.
Dalším dipem bez kterého se neobejde žádné letní grilování je rajčatová omáčka - salsa ideálně z vlastních rajčat či z rajčat koupených na tržnici. Na kvalitě rajčat záleží výsledná chuť!
Rajčatová salsa:
Ingredience:
4 středně velká rajčata
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 čerstvá chilli paprička (záleží na vaší chuti jakou si vyberete)
Čerstvý koriandr asi tak menší hrst
Šťáva z ½ limetky
Lžička třinového cukru (může být i med)
Sůl, pepř
Postup:
Nejprve spařte rajčata a zbavt je slupky. Chilli papričku můžete zbavit semínek – bude mít jemnější ostrost. Můžete ji zcela vynechat nebo přidávat do sekání postupně, tak jak vám bude její ostrost vyhovovat. Rajčata nahrubo nakrájejte a spolu s ostatními ingrediencemi vložte na chvilku do mixéru či elektrického sekáčku. Chvilku mixujte na požadovanou hrubost. Výsledná chuť by měla být lehce nasládlá.
Chcete se opravdu blýsknout na své gril párty? Tento dip určitě osloví všechny zvídavé chuťové pohárky vašich hostů. Můžete ho použít na všechny druhy masa či jen na samotné grilované brambory nebo hranolky.
Omáčka ke grilovanému masu s koriandrem a papričkami Jalapeno.
Ingredience:
4 přepůlené jalapenos ideálně čerstvé ne naložené (můžete z nich vybrat semínka dip pak bude jemnější)
2 šálky nasekaného koriandru bez stopek
1/2 šálku smetany
2 stroužky česneku
Šťáva z 1 limetky
Špetka soli
1/2 šálku olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
Postup:
V kuchyňského robotu rozmixujte jalapenos, koriandr, zakysanou smetanu, česnek, limetkovou šťávu a sůl. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej a ocet až bude mít dip požadovanou hladkou strukturu.
Dalším hitem v oblasti dipů pro vás může být jednoduchý medový dip, který se skvěle hodí ke grilovaným kuřecím pokrmům či na salát.
Medový dip: do misky nalijte 50 ml olivového oleje, přidejte 2 lžíce dijónské hořčice, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce tekutého medu a metličkou řádně prošlehejte. Dochuťte solí, pepřem a podle potřeby ještě citronovou šťávou, medem a chilli.
Fermentovaný pepř se hodí k masu, na omáčky či do pesta. Můžete jej ovšem nasypat k jakémukoliv jídlu jako finální tečku, protože není tak silný, jako je lyofilizovaný Kampotský pepř či zelený…
Někteří kluci to mají rádi horké. AŽ TO PÁLÍ. Rufus se jim tedy snažil vyjít vstříc. Tahle omáčka skoro rozleptala vařečku, kterou ji míchali. Na starého dobrého Rufuse je už moc ostrá, ale kluci a…
Do této omáčky jsou přidané chilli papričky kvůli pálivosti a melasa kvůli sladkosti. Výsledkem je příval pikantní chuti, která vaše pokrmy doslova rozpálí.