Recept žebra na grilu - americké BBQ pro každého

Recept žebra na grilu - americké BBQ pro každého
Klasické americké BBQ! Dopřejte svým přátelům tento zážitek, jde to snadno a zvládne to opravdu každý.

Ingredience pro 4 osoby:

 

potřebné příslušenství: Stojan na žebra

 

Postup:

Žebra nejprve nařežte tak, aby se vám vešla do stojanu na žebírka. Do žeber důkladně z obou stran vetřete koření, nebojte se přitlačit a koření lehce poklepem prsty, zapusťte do masa.

Mezitím si necháme rozpálit gril na cca 150 stupňů na nepřímé grilování. Vložte žebra do stojanu a dejte na gril. Stojan vám velmi usnadní práci, protože se žebra opečou rovnoměrně a nic nespálíte.

Grilujte asi 1hod (záleží jak jsou žebra masitá) po hodině by maso mělo ustoupit od konců kostí zhruba o centimetr a žebra by měla být měkká a jít snadno oddělit od kosti. Tím však stále grilování nekončí. Žebra opatrně sundejte z grilu a pomocí silikonového štětce potřete BBQ omáčkou a dejte ještě  na cca 30 minut na gril při stejné teplotě. Pokud byste měli pocit, že už budou vysušená, použijte alobal a žebra přes stojan přikryjte alobalem.

Podávejte s pečivem a omáčkou BBQ popř. s grilovanou kukuřicí či zeleninovým salátkem.

Odeslat článek známému   Vytisknout