Weber stojan na kotlety a žebírka pro BBQ 57 cm
Stojan na kotlety a žebírka pro BBQ 57 cm
Ingredience pro 4 osoby:
potřebné příslušenství: Stojan na žebra
Postup:
Žebra nejprve nařežte tak, aby se vám vešla do stojanu na žebírka. Do žeber důkladně z obou stran vetřete koření, nebojte se přitlačit a koření lehce poklepem prsty, zapusťte do masa.
Mezitím si necháme rozpálit gril na cca 150 stupňů na nepřímé grilování. Vložte žebra do stojanu a dejte na gril. Stojan vám velmi usnadní práci, protože se žebra opečou rovnoměrně a nic nespálíte.
Grilujte asi 1hod (záleží jak jsou žebra masitá) po hodině by maso mělo ustoupit od konců kostí zhruba o centimetr a žebra by měla být měkká a jít snadno oddělit od kosti. Tím však stále grilování nekončí. Žebra opatrně sundejte z grilu a pomocí silikonového štětce potřete BBQ omáčkou a dejte ještě na cca 30 minut na gril při stejné teplotě. Pokud byste měli pocit, že už budou vysušená, použijte alobal a žebra přes stojan přikryjte alobalem.
Podávejte s pečivem a omáčkou BBQ popř. s grilovanou kukuřicí či zeleninovým salátkem.
Stojan na kotlety a žebírka pro BBQ 57 cm
Omáčka SBR Hickory & Brown Sugar je variantou jiné oceněné omáčky, od které se odlišuje výraznějším aromatem kouře.
Stojan na kotlety a žebírka pro grily na dřevěné uhlí o průměru 47cm.