Recept - Grilované brambory s čerstvým tymiánem a skořicí
Ingredience:
- 3 velké sladké brambory, dobře vyčištěné
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- mletý čerstvý pepř
- na špičku nože mleté skořice
Postup:
Brambory si nejprve pro snadnější grilování předem předvaříme. Vložíme omyté, sladké brambory do velkého hrnce, zalejeme studenou slanou vodou a přivedeme k varu. Zhruba po 10ti minutách varu vodu slejeme a necháme vychladnout. Po dostatečném ochlazení si rozkrojíme brambory na polovinu podélně a nakrájíme na klíny. Smícháme si olivový olej, sůl, pepř, čerstvý tymián a skořici. V této směsi obalíme sladké brambory. Gril si zahřejeme na středně vysoký stupeň na přímé grilování a vložíme jednotlivé kousky brambor.
Abychom si usnadnili grilování, je lépe brambory grilovat v koši na zeleninu nebo na grilovací pánvi, jednotlivé kousky se nám budou snadněji otáčet a nepropadnou roštem. Grilujeme dalších 7-10 minut (záleží na velikosti brambor).
Skvěle se hodí jako neobvyklá zdravá příloha k pečenému vepřovému či jehněčímu masu nebo samostatné jídlo spolu s dresinkem.