Flank steak v marinádě

Ingredience:
Vyzrálý Flank steak (pupek) cca 1kg
Marináda:
hrst bazalky
pár větviček rozmarýnu
4-6 stroužků česneku
½ šálku olivového oleje
½ šálku kvalitní sojové omáčky
¼ šálku medu
pepř, sůl
Doba přípravy: 10 minut+ marinování min.2 hodiny
Doba grilování: 10 minut přímou metodou
Postup:
Ostrým nožem Flank steak zlehka z obou stran na povrchu nařízněte do tvaru mřížky, aby se marináda rovnoměrně a snadno dostala do masa.
Všechny ingredience na marinádu smíchejte a rozsekejte v mixéru. Poté marinádu rozetřete do masa a steak vložte ideálně do vakuového sáčku. Uchovejte v lednici minimálně 2 hodiny.
Roztopte gril na vysokou teplotu a vložte namarinované maso na gril. Grilujte přímou metodou z každé strany 4-5 minut dle velikosti steaku. Chcete-li si zajistit přesný stupeň grilování, použijte digitální termosondu.
Když je maso ugrilované, položte jej na talíř a zakryjte hliníkovou fólií a nechte ještě cca 10 minut odpočívat. Poté nakrájejte našikmo na tenké plátky. Podávejte s grilovanou zeleninou, různými dipy či pečivem.