Grilovaný sýr s rajčaty a bazalkou

Grilovaný sýr s rajčaty a bazalkou
Ingredience:
  • 10 plátků světlého chleba (nebo 5 baget)
  • 100g sušených rajčat v oleji, můžete dát čerstvá, pokud máte ze zahrádky
  • 2 – 3 hrsti bazalky (kdo má raději použije rulkolu)
  • 250g sýru brie nebo hermelínu
  • 200g ementálu
  • 50g změklého másla

 

 

 

Doba přípravy: 15minut

Doba grilování: 10minut

5 porcí

Postup:

  • Bagety rozkrojte na polovic. Sýr nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na spodní půlku všech baget, poté přidejte překrájená sušená (čerstvá) rajčata a bazalku či rukolu.
  • Bagetu zaklopte a povrch ze všech stran mírně potřete změklým máslem. Bagety dejte na slabě rozpálený gril, zavřete víko a bagety nechte zapéct. Pokud povrch mírně zatěžkáte, na bagetě se vytvoří hezké rýhy.
  • Bagetu můžete při grilování také obrátit, aby byla hezky opečená z obou stran.
  • Pokud nechcete, aby bazalka příliš zavadla, dejte jí do bagety až úplně nakonec.
Odeslat článek známému   Vytisknout