Recept - Kachní prsa na pomerančích

Recept - Kachní prsa na pomerančích
Připravte si šťavnatá kachní prsa na pomerančích.

Ingredience
4 kachní prsa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř





Ingredience na omáčku:
250 ml pomerančové šťávy
250 ml červeného vína
2 lžíce čerstvého zázvoru 
125 ml olivového oleje
2 tobolky drceného kardamomu
1 lžíce cukru

Doba přípravy: 20 minut
Způsob grilování: Přímý středně silný žár (175 - 230°C)
Doba grilování: 16 minut

 

Postup:

 
V rendlíku smícháme pomerančovou šťávu, červené víno, zázvor, olej, kardamom a cukr a necháme vařít za občasného míchání asi 30 minut. Směs by měla zhoustnout do konzistence sirupu. 
 
Kachní prsa očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
 
Gril rozpálíme na střední teplotu a kachní prsa pokládáme na gril kůží dolů aby se hezky vypekla. Grilujeme na přímém žáru z každé strany cca. 8 minut.

Poslední minutu grilování prsíčka důkladně potíráme připraveným sirupem.
 
Odeslat článek známému   Vytisknout