Vepřové maso
Nechte si poslat 52 receptů na gril! Případně si stáhněte e-book "7 tipů jak lépe grilovat" a "Průvodce hovězím masem".

Recept - Vepřová líčka v Bigg Green Egg
Využijte dokonalého vaření ve svém Bigg Green Egg a udělejte si tento skvělý pokrm, který se výborně hodí na podzimní sychravé dny. Je lehký, přitom vás krásně zahřeje a zasytí.

Recept žebra na grilu - americké BBQ pro…
Klasické americké BBQ! Dopřejte svým přátelům tento zážitek, jde to snadno a zvládne to opravdu každý.

Recept - Grilované papriky plněné masem a…
Pokud vám zbylo maso z předešlého grilování nebo pečení doma, toto je velmi chutný a jednoduchý způsob jak ho spotřebovat. Až budete kupovat papriku, zkuste vybrat ty, které jsou velikostně podobné, aby se stejnoměrně grilovaly.

Recept - Vepřová panenka ve slanince
Skvělý recept, který zaručuje, že vepřová panenka bude chuťově výborná a nevysušená.

Recept - Grilovaná žebra
Ingredience2 kg vepřových žeber2 stroužky česneku60 ml pomerančové šťávy60 ml jablečného octa125 ml rajčatového protlaku2 cm zázvoru (nastrouhat)125 g medu2 lžíce worchestru60 ml sojové omáčkygrilovací kořenísůl Postup:Žebra omyjeme a osušíme. Osolíme a poprášíme grilovacím kořením.Utřený česnek přimícháme do rajčatového protlaku, přilijeme pomeračnčovou šťávu a…

Důraz klademe na kvalitu masa a tloušťku krájení. Nejvhodnější na gril je především panenka, krkovice, plec, kotleta (nejlépe se žebrem) nebo žebírka. Výška steaku (krkovice, kotleta) by měla být od 2 cm více. Celé šály masa (krkovice, pečeně – vždy je lepší s kostí) či žebírka, vyžadují delší dobu přípravy. Při grilování celých šálů je nejdůležitější pro zachování křehkosti i šťavnatosti masa co nejrychlejší zatažení povrchu. Žebra lze samozřejmě připravovat jak vcelku, tak nasekané na špalíčky.
Na přípravu špízů je nejlepší použít plec, která díky své mozaice zabrání i menším kouskům masa, aby se grilováním vysušily.
Vnitřní teplota

