Recept - Hovězí steak na tymiánu v kouři

Ingredience:
4 Rib Eye hovězí steaky bez kosti vysoké cca 2,5cm (cca 350g každý)
Na směs koření:
hrst tymiánových snítek
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijónské hořčice
1 lžíce octa balsamico
1 lžíce nasekaného česneku
mořská sůl, pepř
2 hrstě předem namočených dřevěných lupínků na uzení (hickory nebo meskite)
Doba přípravy: 15min, marinování 2-4 hodiny
Grilování: 6-8 minut
Lístky tymiánu odrhneme z větviček (schováme si je) a cca 2 lžíce lístků smícháme s ostatními přísadami na kořenící pastu. Přidáme 1 lžičku soli a vydatně opepříme čerstvě namletým pepřem. Směsí obalíme steaky důkladně ze všech stran přikryjeme a uložíme do chladu ledničky na 2-4 hodiny. Po vyndání z chladničky steaky otřeme papírovu utěrkou a necháme 15-30 minut při pokojové teplotě.
Mezitím si namočíme udící lupínky do misky s vodou. Rozpálíme gril na střední teplo cca
Steaky během grilování často neobracejte ani do nich nepíchejte stačí obrátit jednou maximálně dvakrát. Upečené steaky nechte odpočinout 5-10 minut na předem vyhřátém talíři, který přikryjete alobalem.