Kuřecí prsa na tymiánu metodou Sous Vide

Kuřecí prsa na tymiánu metodou Sous Vide
Tento recept je zcela jednoduchý a vhodný i pro úplné začátečníky. Můžete se na něm krásně přesvědčit jak chutná rozdíl mezi kuřecími prsy grilovanými v troubě či na grilu a připravenými metodou Sous Vide. Nemusíte se bát, že se vaše kuřecí prsíčka vysuší a pozbudou tak veškerou chuť a šťavnatost.

   Ingredience:

    2 kuřecí prsa (kupte si kuře od farmáře, ať si vychutnáte  kvalitní maso)

    1½ lžíce rostlinného oleje nebo lžíce másla

    6-7 větviček čerstvých listů tymiánu (může být i rozmarýn)

    2-3 stroužky česneku jemně nasekaného nebo sušený česnek 1 lžičku

    Sůl a pepř na dochucení, citron nakrájený na tenké plátky

 

 

Doba přípravy:

  • pomalé vaření při 60° C 4 hodiny
  • prudké opečení na pánvi či grilu cca 2min z každé strany

Postup:

Opláchněte kuřecí prsa a osušte. Nastavte svůj ponorný vařič Sousmatic na 60° C. Kuřecí prsa a ostatní ingredience vložte do plastového sáčku, vhodného k vakuování. Navrch položte plátek citronu. Ideální, pokud použijete originál sáček Lava. Sáček s masem zavakuujte na své vakuovačce. Umístěte sáček s kuřecími prsíčky do vodní lázně mezi rysky. Vodu jste si předem nahřáli pomocí vařiče na požadovanou teplotu. Ujistěte se, že je sáček ponořen a dobře těsní. Vařte 4 hodiny. Jakmile je doba vaření vypnuta, vyndejte kuřecí prsa.

Opékejte opravdu už jen krátce a zprudka na kvalitní, ideálně litinové pánvi nebo na předem rozpáleném grilu na cca 200°C, dokud se nevytvoří krásně zlatavá barva. Dozdobte čerstvým tymiánem a citronem.

Odeslat článek známému   Vytisknout