Recept - Pikantní grilované krevety

Recept - Pikantní grilované krevety

Ingredience :

1 čajová lžička jemně drcené limetkové kůry
¼ šálku limetkové šťávy
1 papričku jalapeno
1 lžičku mletého česneku
2 lžíce  sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
1 lžičku chilli
¼ lžičku kajenského pepře
2 lžíce koriandru
1 lžíce medu
střední loupané krevety cca 6 ks na osobu

 
 

Doba přípravy: 30 min
Způsob grilování: Přímý silný žár (230°C)
Doba grilování: 4 min


 

Postup:

Předehřejte gril na přímé grilování na vysokou teplotu. Ve středně velké míse smíchejte všechny přísady kromě krevet a dobře promíchejte.  Krevety opláchněte a osušte papírovými ručníky. Umístěte krevety ve velkém uzavíratelném sáčku. Přidejte marinádu. V sáčku dobře marinádu promíchejte s krevetami dokud nejsou všechny obalené. Nechte odležet v chladničce po dobu 15-20 minut. Vyndejte krevetky z ledničky a napíchejte je na  grilovací jehly po 6 kusech nebo na předem namočené bambusové špejle. Grilujte napřímo cca 2 minuty z každé strany – krevetky jsou hotové v okamžiku, kdy přestanou být průhledné. Sundejte z grilu a podávejte s opečenou česnekovou bagetkou. Ňam!



Doporučené příslušenství:

           
Dvojité špízy

 
 



Tuto sadu můžete použít na různé druhy špízů. Díky dvojitému napichování se Vám při grilování nebude nic protáčet a váš špíz se tak dokonale ugriluje bez připálení.
Odeslat článek známému   Vytisknout