Recept - Grilovaná žebra

Recept - Grilovaná žebra
 

Ingredience
2 kg vepřových žeber
2 stroužky česneku
60 ml pomerančové šťávy
60 ml jablečného octa
125 ml rajčatového protlaku
2 cm zázvoru (nastrouhat)
125 g medu
2 lžíce worchestru
60 ml sojové omáčky
grilovací koření
sůl

 

Postup:

Žebra omyjeme a osušíme. Osolíme a poprášíme grilovacím kořením.

Utřený česnek přimícháme do rajčatového protlaku, přilijeme pomeračnčovou šťávu a jablečný ocet. Dobře promícháme a přidáme zázvor, med, worchester a sojovou omáčku. Takto připravenou marinádou potřeme žebra a necháme v lednici marinovat nejlépe 24 hodin. Výborným pomocníkem je také uzavíratelný sáček, do kterého dáte žebra, marinádu a důkladně uzavřete. Marináda se tak snáze dostane do masa. 

Nyní je vše připraveno na gril. Žebra grilujeme pozvolna nepřímou metodou  na cca 200°C zhruba dvě hodiny a potíráme zbylou marinádou. 
 

Ideální například pro grily na dřevěné uhlí nebo plynové grily.

Odeslat článek známému   Vytisknout