Recept - Žampiónové rizoto

Recept - Žampiónové rizoto
 

Ingredience
500 g kulatozrné rýže
1 menší cibule
čtvrtka srdce z řapíkatého celeru
120 g másla
250 ml bílého vína
1,2 litru zeleninového vývaru


120 g parmezánu
snítka tymiánu
500 g čerstvých žampiónů
olej



Doba přípravy: 10 minut
Způsob grilování: Pánev wok
Doba grilování: 20 minut

 

Postup:

 
Kotlový gril rozděláme na přímé grilování, vložíme wok pánev a necháme rozehřát.
 
Houby očistíme a nakrájíme. Poté je orestujeme na oleji ve wokové pánvi a vyjmeme. Pánev otřeme, protože ji budeme ještě potřebovat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Stejně tak řapík celeru. 
 
Do očištěné pánve wok nalijeme olej a osmažíme cibuli, česnek a celer. Na tento orestovaný základ vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak ji zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud se víno zcela do rýže nevsákne.
 
Poté začneme přilévat vývar. Do rýže přidáme první naběračku vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud se tekutina nevsákne. Postup opakujeme, dokud rýže není téměř měkká.
 
Nakonec vmícháme orestované houby a hotovu rýži odstavíme z grilu. Přidáme zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a ihned podáváme. 



Doporučené příslušenství:

             Pánev wok

Pánev wok






Ddále doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout