Výběr surovin - hovězí maso


Stupeň propečenosti
|
Doba pečení
|
Na dotek
|
Krvavý (rare)
|
2 minuty z každé strany
|
hodně měkký
|
Slabě propečený (medium-rare)
|
3 minuty z každé strany
|
měkký
|
Středně propečený (medium)
|
4 minuty z každé strany
|
pružný
|
Dobře propečený (medium well)
|
4 a ½ minuty z každé strany
|
pevný
|
Propečený (well-done)
|
5 minut z každé strany
|
hodně pevný
|
Stupeň propečenosti
|
Teplota středu
|
Krvavý (rare)
|
52°C
|
Slabě propečený (medium-rare)
|
55°C
|
Středně propečený (medium)
|
60°C
|
Dobře propečený (medium well)
|
65°C
|
Propečený (well-done)
|
71°C
|
Ke zjištění správné teploty doporučujeme kvalitní teploměr na maso. Vaše grilování získá jiný rozměr.
