Výběr surovin - drůbeží maso


Vnitřní teplota celého kuřete by měla dosáhnout 80 stupňů Celsia. U prsou by to mělo být 75 °C
Nezapomeňte:
- plátky a prsa bez kostí, špízy – přímá grilovací metoda
- části kuřete ( stehna, paličky, křídla) – nejprve přímá a poté nepřímá metoda
- kuře či jiná drůbež v celku – nepřímá metoda
Jak dlouho péct?
Druh
|
Hmotnost
|
Doba pečení
|
Celé kuře
|
Cca. 1,3 kg
|
60-90 minut
|
Kuřecí křídlo
|
Cca. 75 gramů
|
30 minut
|
Kuřecí palička
|
120-180 gramů
|
30-45 minut
|
Kuřecí prso bez kosti
|
150 gramů
|
10 minut
|
Celá krůta
|
Pravidlo: 12 minut/ 100 gramů
|
|
Krůtí prso
|
0,5 – 1 cm silný
|
Cca. 8-10 minut
|
Celá kachna
|
1,7 kilo
|
1,5 – 2 hodiny
|
Kachní prsa
|
Cca. 220 gramů
|
10 – 15 minut
|
Husa
|
5 – 7 kilo
|
3 hodiny
|