Šéf na grilu II - 6. díl

Šéf na grilu II - 6. díl
V posledním dílu druhé řady úspěšného pořadu Šéf na grilu, pojedeme v Arabském stylu. Nebude tedy chybět koriandr ani pikantnější pokrmy.
 
Šéf na grilu začíná jehněčím burgerem. Základem je samozřejmě čerstvě namleté jehněčí maso, které je ochuceno koriandrem, římským kmínem, chilli papričkou, česnekem a zázvorem. Nechybí ani nakrájená cibulka, kterou rozdrtíme se všemi ostatními přísadami v hmoždíři. Směs přidáme do masa a tvarujeme hamburgery. Již samozřejmostí je alespoň půl hodinový odpočinek masa před grilováním. Důležitý je také jogurtový dip, jenž se skládá z červené cibule, koriandru, rajčat a citrónové šťávy.
 
Následují krůtí bochánky s okurkovou salsou. Vynikající a hlavně rychlé jídlo ocení každý nedočkavec. Stačí 15 minut a můžete si pochutnávat. Namleté krůtí maso jemně zahustíme posekanou bazalku, sójovou omáčkou, citrónovou šťávou a utřeným česnekem. Vytvarujeme kuličky, které následně ogrilujeme. Nesmí chybět ani osvěžující okurkový dip s pálivou papričkou jalapeno a koprem.To vše s pečeným chlebem a grilovanou jarní cibulkou.
 
Posledním receptem, který v této epizodě Šéf na grilu ukáže, budou hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu. Na přípravu potřebujeme dva stroužky česneku, oregano, uzenou červenou papriku, sůl a pepř. Vše přidáme do směsi hovězího masa a vytvarujeme kuličky. Střídavě je napichujeme na špejli a prokládáme kolečky pikantního choriza. Tato kombinace se hodí k orientálnímu salátu z pečených paprik.

Nezapomeňte si všechny recepty vyhledat v nové publikaci Šéf na grilu II.


Odkaz na video Šéf na grilu II - 6. díl


Odeslat článek známému   Vytisknout