Šéf na grilu II - 3. díl

Šéf na grilu II - 3. díl
Další inspirující recepty na gril Vás Zdeněk Pohlreich naučí ve třetím díle. Pořad Šéf na grilu II se nám rozjíždí a máme za sebou již několik epizod, které pro opravdové milovníky grilovány byly zajisté přínosem. Nyní shlédneme tipy, na excelentní oklahomaská žebírka, kotlety či krůtí hamburgery. Samozřejmostí jsou také rady ohledně porcování masa. Přímo v rourárně masa Zdeněk tedy přímo ukáže, z čeho bude grilovat.
 
Chcete-li svým přátelům či rodině, připravit na grilu opravdovou pochoutku, jasnou volbou jsou právě oklahomská žebírka. Maso od kosti je známo svou vynikající chutí. Navíc zvolením správné marinády, která se skládá z pepře, uzené soli, chilli, římského kmínu a cibule. Potřeme a necháme několik hodin marinovat.
Následuje nejdůležitější část procesu, a to je samotné grilování. Gril rozhodně neměl přesáhnout teplotu vyšší než 200°C, říká Zdeněk Pohlreich. Žár by se měl tedy pohybovat kolem 170°C. To zapříčiní 4-6 hodin grilování těchto žebírek, tato doba je však opravdu nezbytná.
 
Zatímco se žebírka grilují, následuje recept na krůtí hamburger. ,,K tomuto receptu bude zapotřebí mlýnek na maso", říká Šéf na grilu - Zdeněk. V něm rozemeleme krůtí maso, okořeníme a vyrobíme hamburger. Po jeho ugrilování dáme z každé strany plátek pancetty a podáváme s ochuceným salátem a rajčaty ve focaccie.
 
Opomenout nesmíme ani recept na vepřové kotlety v jablečném džusu s karamelizovanými jablky. Možná se Vám bude zdát tato kombinace zvláštní, ale Šéf na grilu to jednoduše vysvětluje. Sladká chuť se k vepřovému masu velmi hodí, neboť čuníci mají jablka velmi rádi a za svůj život snědí neuvěřitelné množství tohoto ovoce. Marináda se tedy skládá z jablečného džusu, hnědého a obyčejného cukru, sójové omáčky a cibule. Kotlety necháme marinovat a ogrilujeme. Nechybí ani nakrájená jablka, která necháme s cukrem zkaramelizovat.


Odkaz na video Šéf na grilu II - 3. díl
 
Odeslat článek známému   Vytisknout