V druhém dílu této série pořadu Šéf na grilu, se Zdeněk Pohlreich zabývá oklahomskými žebírky. Ty jsou sice náročná na přípravu a zaberou nějaký čas, finální výsledek však vždy stojí za to. Vepřové maso má rádo hodně chutí a koření. Na své si tedy přijde opravdu každý. Připravte se tedy minimálně na 2 hodiny marinování a další 4 hodiny grilování. Mezitím Vám však nic nebrání, abyste si udělali například krůtí hamburger s pancettou ve focaccie.
Na oklahomská žebírka marinádou rozhodně nešetříme. Potíráme poctivě z obou stran a necháme je rozležet. Mohou se tedy marinovat klidně přes noc. Následná příprava na grilu na dřevěné uhlí může trvat opravdu dlouho, ale je to důležitý proces. Gril by neměl dosáhnout teploty vyšší jak 200°C.
Dalším receptem je speciální hamburger z krůtího masa. Jde o italský recept, a tak ho také připravujeme s italskou pancettou (slaninou) v italské housce focaccia. Pořad Šéf na grilu ve Vás nalezne opravdového gurmána.
Vše na sebe krásně navazuje a Zdeněk Pohlreich hbitě míří k dalšímu receptu, a tím jsou kotlety v jablečné marinádě. Nejprve se naučíme, jak správně naporcovat vepřové karé, a potom zjistíme, že vepřové maso úžasně ladí se sladkokyselou kombinací jablek.
V tomto díle nechybí ani úžasná grilovaná zelenina. Šéf na grilu radí, pokapat dno talíře olivovým olejem a do něj odkládat grilovanou cibuli a zeleninu. Následně stačí osolit, opepřit a posypat čerstvou petrželkou.