Weber lopatka na pizzu sklapovací madlo
Lopatka na pizzu
Ingredience
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl
plechovka loupaných rajčat
200 gramů sýru mozzarella
čerstvá bazalka
špetka cukru a soli
olivový olej
Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut
Postup:
Příprava těsta
Nejprve si rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu.
Příprava omáčky
Rozmixujeme si loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme plátky mozzarelly a bazalkou. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril si rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova.
Lopatka na pizzu
Kráječ pizzy s průměrem čepele 10cm.
Obdélníkový kámen na pizzu do plynových grilů
Tento keramický kámen na pizzu je tím nejkvalitnějším pomocníkem, kterého k přípravě pizzy najdete. A nemusíte na něm připravovat pouze pizzu, vhodný je i k pečení chleba, sušenek nebo nejrůznějších…
Dopřejte si skvělou pizzu na Vašem grilu! Kulatý kámen na pizzu je ideální nejen pro pečení pizzy, je také vhodný i k pečení chleba či dezertů.