Recept - Pizza Margherita na grilu

Recept - Pizza Margherita na grilu
 

Ingredience
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl
plechovka loupaných rajčat
200 gramů sýru mozzarella
čerstvá bazalka
špetka cukru a soli
olivový olej

 

 

Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut

Postup: 

Příprava těsta

Nejprve si rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu.
 

Příprava omáčky
Rozmixujeme si loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme plátky mozzarelly a bazalkou. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril si rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova. 

 
 
Odeslat článek známému   Vytisknout