Recept - Pikatní kuřecí křídla s česnekovým dresinkem

Recept - Pikatní kuřecí křídla s česnekovým dresinkem

Ingredience - 4 porce:
1 kg  kuřecích křídel
4 lžíce  slunečnicového oleje
3 lžíce  medu
7 lžic  sójové omáčky
4 stroužky  česneku
koření na kuře
chilli koření
sladká paprika
sůl
pepř
pepř

 

Dresing
200g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
2 stroužky česneku
špetka nasekané petržele
špetka soli
špetka pepře


 

Postup:

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a důkladně osušíme. Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Do připravené mísy smícháme olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Nyní máme marinádu hotovou a můžeme do ní vložit křídla. Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidýlka opravdu lahodná.
Grilujeme tak, aby byla kůže krásně dozlatova a dokřupava opečená. Během grilování umocníte chuť křídel také tím, že je budete potírat zbylou marinádou. U grilů na dřevěné uhlí však pozor na velké plameny.


Příprava dresinku je velmi rychlá. Zakysanou smetnau a majonézu smícháme v misce a dochutíme prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.

Ideální pro elektrické a plynové grily.

Odeslat článek známému   Vytisknout