Ingredience
1 kg vykoštěných kuřeícch stehen
3 ks španělské klobásy
1 červené paprika
1 zelená paprika
0,5 kulatozrné rýže (např. Arborio)
350 g krevet
1 litr vývaru
koření na paelu
sůl, pepř
2 lžíce nasekané petrželky
Doba přípravy: 20 - 30 minut
Způsob grilování: Přímý, středně silný žár
Doba grilování: 4 - 6 minut, 20 - 25 minut na pánvy wok
Postup:
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a klasicky osolíme a opepříme z obou stran. Žádné další speciální koření nepotřebujeme. Potřeme stehna olivovým olejem a grilujeme nad přímým žárem při zavřeném poklopu z každé strany cca 3 minuty. Jakmile jsou stehna hotová, sundáme je z grilu a nakrájíme na menší kousky.
Wok pánev rozpálíme, nalijeme do ní olivový olej a přidáme papriku a klobásu, které jsme si nakrájeli na kostičky. Smažíme asi 4 minuty a přidáme rýži, kterou opražíme dokud jemně nezesklovatí. Rýži zalijeme vývarem, přidáme koření na paellu a přiklopíme víko.
Asi po 10 minutách do rýže vmícháme nakrájená kuřecí stehna, očištěné krevety a podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Vaříme cca dalších 10 minut (základem je, aby rýže nebyla tvrdá). Zlaté pravidlo zní – ochutnávejte.
Španělská paella bude barevnější a chutnější, pokud ji na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
Náš tip: Do paelly můžete přidat samozřejmě i jiné plody moře, jako jsou například slávky. Pokud moři příliš neholdujete, samozřejmě můžete přidat do paelly cokoliv je Vám libo.
Doporučené příslušenství:
Pánev Wok
Tato pánev se však skvěle hodí také na rizoto či jakékoliv jiné masové nebo zeleninové směsy.
Dále doporučujeme: