Elis Wood krájecí deska malá 400 x 300 x 50 mm
Ručně dělané elegantní prkénko do každé kuchyně
Slovo "santoku" v překladu znamená "tři ctnosti/použití" a vysvětluje univerzálnost tohoto nože. Čepel Santoku má kratší vzhled než klasické kuchařské nože a odlišnou geometrii. Termín Santoku se také často používá pro kombinaci šéfkuchařského nože a japonského nože typu Nakiri, což vám umožňuje využít výhody obou stylů. Užijte si vaření a objevte nový zážitek s kuchyňskými noži od značky Dellinger.
Nože ze série Dellinger Resin Future mají extrémně ostré jádro z japonské oceli VG-10, které je výborně chráněno proti korozi. Toto jádro z oceli VG-10 je obklopeno dvěma vrstvami damaškové oceli, která má celkem 66 vrstev.
Čepel tohoto kuchyňského nože je perfektně vyvážená a jemně se zužuje, což minimalizuje tření při řezání a zabrání přilnutí krájeného materiálu k čepeli. Damaškový vzor s motivem Stormy Waves (Bouřlivé vlny) vám bude neustále připomínat bouřlivé moře.
Rukojeť nože je vyrobena z epoxidové pryskyřice, která je barvena alkoholovými pigmenty v teplých odstínech. Barva se s časem mírně může změnit. Rukojeť je také zdobena středovým mozaikovým nýtováním se znakem samurajů. Tři nýty poskytují noži pevnost, stabilitu a spojení mezi damaškovou čepelí a rukojetí. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je důkladně vyhlazená a navržena pro skvělou manipulaci. Nože Santoku mají speciální asijský tvar rukojeti, který se mírně liší od tradičních evropských nožů. Pryskyřice je odolná a bez zápachu, což znamená, že nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Nepodléhá korozi ani oxidaci, a proto materiál zůstává pevný a tvrdý.
Rozměry nože jsou celková délka 30 cm a váha 230 g.Údržba a čištění:
Každý nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nepoužívejte v myčce na nádobí. Vždy je umyjte ručně a okamžitě osušte. Občasno je také doporučeno nože natřít olejem. Při kontaktu nože s agresivními látkami by se na čepele mohla objevit koroze. Nerezavé ostří je však stále neporušené, a tak vzniklá koroze je způsobena pouze usazeninami. Nože z japonské oceli rovněž nepoužívejte na tvrdé a zmrazené potraviny, abyste předešli poškození ostří nebo jeho odlomení. Nůž také nepoužívejte jako páčidlo a vyvarujte se jakémukoli ohýbání nebo nárazům čepele.
Ostření nože: Pro ostření nože z damaškové oceli typu VG10 se doporučuje používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud si nejste jisti svými ostřícími schopnostmi, je lepší se obrátit na profesionála. Neodborné broušení může způsobit nenapravitelné škody.
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením lidí, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Nůž Dellinger Utility Red 150 mm zaujme výjimečným designem a stane se skvělým doplňkem vaší kuchyně. Každý nůž je unikátní díky rukojeti z pryskyřice, která kombinuje vzácnou a originální kresbu…
Ručně kovaný nůž Santoku - Olive z japonské oceli s elegantní a pohodlnou rukojetí z olivového dřeva. Jedná se o japonskou obdobu klasického kuchařského nože, který znáte z evropské kuchyně. Oproti…
Dokonale padnoucí a velmi kvalitní nůž z nerezové oceli řady Weber Deluxe, který nesmí chybět v žádné kuchyni.
Ručně kovaný nůž Santoku s ostřím z japonské oceli a rukojetí z olivového dřeva. Univerzální nůž japonského stylu na krájení a sekání masa, ryb, zeleniny, ovoce či bylinek.
Nerezový, vysoce kvalitní dlouhý nůž na zeleninu řady Weber Deluxe.
Dellinger Resin Future Blue Santoku je výjimečně ostrý nůž s délkou čepele 17 cm, který je vysoce všestranný a vhodný pro různé druhy krájení. Je skvělým společníkem při práci s masem, rybami,…
V pěti vrstvách ručně kovaný kuchařský nůž z japonské oceli VG10 a olivového dřeva, zabalený do exkluzivní krabice z páleného dřeva. Speciální a nápaditá kolekce nožů FORGED, která vyniká kvalitním…
Nůž Dellinger Utility Blue 150 mm zaujme výjimečným designem a stane se skvělým doplňkem vaší kuchyně. Každý nůž je unikátní díky rukojeti z pryskyřice, která kombinuje vzácnou a originální kresbu…
Filetovací nůž na maso s perfektní ostrostí je nezbytným pomocníkem pro vykostění a filetování ryb.