Recept - Celé grilované kuře

Recept - Celé grilované kuře
 

Ingredience
jedno celé kuře
rozmarýn
1 dcl oleje
1 dcl černého piva
1 dcl vody
červená paprika
drcený kmín
sůl
čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

Základem je samozřejmě celé kuře důkladně omýt a očistit. Do vnitřku kuřete vložíme snítku rozmarýnu. Pokud nemáme rozmarýn, můžeme samozřejmě použít jakoukoliv jinou oblíbenou bylinu, např. tymián.
Celé kuře nasolíme a napepříme. Poté si připravíme marinádu, kterou budeme kuře potírat.
Smícháme olej, černé pivo, vodu, červenou papriku, drcený kmín a sůl pečlivě promícháme. Kuře můžeme připravovat na speciálním
stojanu na drůbež, či ho přímo položit na náš gril. Jakmile je kuře umístěno, začneme ho pravidelně potírat marinádou.  


Ideální např. pro Weber grl na dřevěné uhlí Master-Touch GBS, 57 cm, krémová barva







Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout