Big Green Egg Flavour Fair 2017 – festival chutí!

Big Green Egg Flavour Fair 2017 – festival chutí!

V sobotu 23.9. 2017 se konal první ročník grilovacího festivalu „zeleného vejce“ - Big Green Egg´ Flavour Fair Česká republika. Celý festival proběhl v Art&Food Zooně v areálu Trojského pivovaru a vše se podařilo naprosto fantasticky! Grilovalo se, vařilo, hodně udilo, peklo a povídalo a kdo přišel, rozhodně nelitoval.

               

K vidění a hlavně k jídlu bylo nespočet lahůdek opravdových mistrů grilu. Diváci mohli sledovat při práci 11 skvělých českých šéfkuchařů a výsledky jejich snahy pak všichni společně rádi ochutnali a porovnávali.

Všichni kuchaři  svoje výtvory připravovali na moderních multifunkčních grilech Big Green Egg, které umí kromě grilování spoustu dalšího – třeba udit lososa, upéct pizzu, podusit hovězí nebo pomalu vařit poctivý guláš. Takže na chuť si přišli opravdu všichni. Ani labužníci, kteří maso nemusí si pochutnali a mohli se naučit jak připravit třeba lahodný chléb a různé  vegetariánské pochoutky na grilu.

Vychutnat jste si zde mohli např. grilovaného candáta s excelentní račí omáčkou s konfitovanými brambory od skvělého šéfkuchaře Jana Horkého, jenž působil jako šéfkuchař v hotelu Zlatá Praha Intercontinental, v Obecním domě a v současnosti je Master chef Compass group. 

     

Radek David je Executive chef  pro  restauraci La Veranda v Praze a jeho famózní grilovaný ananas s kořeněným sirupem byl prostě nepřekonatelný! Dále připravoval před zraky nadšených diváků výborný Flank steak.  

                                                         

Překvapením bylo sledovat skvělého Jana Dostála, bývalého šéfkuchaře Kolkovny, a jeho plněná vajíčka uzeným halibutem.

                                                                                                                                                                            

Fantastická též byla bagetka s trhaným masem, marinovaným tři dny, od vynikajícího kuchaře  Pavla Býčka, který působí jako Head chef v Radison Blue Alcron hotel Praha.

 

Výborný Daniil Gorovoy připravil 12 hodinový, pomalu pečený bůček s uzenou panenkou a cibulovým pyré, který se opravdu jen rozplýval na jazyku.

 

                                                                              

Aby to byl opravdu nezapomenutelný kuchařský den, z kterého jste si odnesli nejen spokojeně plné bříško a lahodnou chuť na jazýčku, ale také něco trvalejšího, proběhly zde také workshopy některých kuchařů. Na nich jste se mohli dozvědět spoustu praktických a užitečných informací k úpravě a filetování ryb, masa  různé tipy k vaření a grilování.

 

Dětský doprovod se také nenudil a bylo o něj během kuchařském maratonu krásně postaráno.  Děti si mohli sami připravit pod zkušeným vedením skvělé hamburgery na grilu. Byl zde skákací hrad, malování na obličej a speciálně pro děti výborné lívance.

 

K dobré náladě též přispěla jazzová kapela Storyville Jazz Band Praha.

 

Zajímavostí též bylo, že všechny grily BGE, na kterých se během festivalu grilovalo, byly na konci dne k prodeji se slevou!

 

 

To a mnoho dalších gurmánských specialit od excelentních šéfkuchařů, skvělá muzika a dobrá nálada udělalo tento festival jedním z nezapomenutelných kulinářských zážitků tohoto roku.

Pokud jste ho v letos  nestihli navštívit, tak se už můžete těšit na další ročník v příštím roce.

 

Festival Big Green Egg Flavou Fair rozhodně za návštěvu stojí!

Odeslat článek známému   Vytisknout