Weber GBS Ebelskiver bez roštu
Forma na koblížky Ebelskiver pro Weber Gourmet BBQ systém.
Ingredience
těsto:
1 šálek hladké mouky
1½ lžičky cukru
½ lžičky prášku do pečiva
2 pl lžíce změklého másla
¼ lžičky soli
2 velké vejce
1 šálek mléka
1 vanilkový lusk
limetkovo-tvarohový krém:
3 vejce
kůra z jednoho citronu + z jedné lunetky (chemicky neoštřené)
5 - 7 pl lžic moučkového cukru (dle chuti)
2x 250 gr tučný tvaroh
šťáva z jedné limety
1 vanilkový cukr
½ broskví z konzervy
Limetkový krém:
V misce vyšleháme postupně žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou a limetkovou šťávou a nastrouhanou citronovou a limetkovou kůrou. Vznikne nadýchaný krém. Poté pomalu zašleháme tvarohy a vymícháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do ledničky vychladit.
Příprava těsta:
Ve velké míse smícháme spolu mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. V malé misce vyšleháme žloutky s mlékem, změklým máslem a vanilkou. Směs nalijeme do velké mísy k suchým ingrediencím a důkladně našleháme.
Mezitím necháme rozpálit pánev na koblížky Ebelskiver na grilu na cca 180°C.
Ze zbylých bílků připravíme sníh, který vmícháme velmi lehce do těsta. Poté ihned dáváme potřebné množství (cca 1 lžíci) do každého důlku na pánvi. Pánev jsme před tím potřeli máslem.
Pomocí dřevěných špejlí otáčíme na grilu postupně všechny koblížky ze všech stran dokud nemají zlatavou barvu.
Servírujeme s vychlazeným limetkovým krémem jehož povrch ozdobíme měsíčky broskví, které poskládáme do květinky.